Blog – Čínské bistro CAI FU JIU JIA

Nejlepší salát ke grilovanému masu

Salát Fatoush Složení:

  • zelený salát;
  • 3 rajčata;
  • 3 malé okurky;
  • 6 ředkviček;
  • 1 paprika;
  • svazek zelené cibule;
  • svazek petrželky;
  • svazek zelené máty;
  • 3 libanonské pórky;
  • půl sklenice olivového oleje;
  • půl sklenice citronové šťávy;
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený;
  • sumac, načervenalé koření s kyselou příchutí (není povinné přidávat).

Salát nakrájejte na šupiny, rajčata, ředkvičky a okurku na nepříliš malé kostičky. Zelenou cibulku, petrželku a mátu také nekrájejte příliš najemno. Chilli papričky nakrájejte na drobné kostičky. Pokud nemáte mátu kopinatou, můžete pro ochucení použít sušenou a nasekanou mátu. Všechny tyto ingredience dejte do mísy a v samostatné misce smíchejte citronovou šťávu s olejem a rozdrceným česnekem.

Poté nakrájejte libanonskou papriku na malé čtverečky na prkénku a osmahněte je na pánvi, ve které jste nechali rozehřát olej, ale na mírném ohni. Smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava. Po vyjmutí je položte na talíř vyložený ubrousky, aby se vsákl přebytečný olej. Ti z vás, kteří dávají přednost dietnějšímu salátu, mohou nakrájené kousky pórku zapéct v troubě na plechu. Poté přidejte již připravenou šťávu z olivového oleje, citronu a česneku a promíchejte ji se zeleninou.

Nakonec přidejte navrch krokety z libečku. Salát osolte, jakmile ho sníte, aby zelenina nezměkla.

Exit mobile version