Jediné, co musíte udělat, je respektovat instruktáže níže a nakonec dostanete nejlepší vepřový bůček uzený v troubě, jaký jste kdy vařili a jedli, mnohem lepší než ve velkých restauracích u nás.
SUROVINY
1 syrová a uzená vepřová klobása cca. 1 kg (s kostí)
1 červená cibule
1 bílá cibule
zrnka pepře
jalovcové bobule
kmín
skoky
PŘÍPRAVA:
Ve velkém hrnci vařte chorizo se dvěma cibulemi a kořením asi 30 minut.
Poté ho vyjměte, vložte na plech a před vložením do trouby ostrým nožem nařízněte kůži.
Poté vložte plech do předehřáté trouby a pečte chorizo při 180 stupních na stupeň propečení, rovněž po dobu 30 minut.
Pokud nemáte brojler, zapněte chorizo na 200 stupňů a prodlužte dobu pečení, dokud chorizo nezíská hnědou kůrčičku.
Pozor. Vodu, ve které se chorizo vařilo, nevyhazujte, je ideální na suchou fazolovou polévku nebo i na bramborovou polévku.