Nejzdravější způsob detoxikace po Velikonocích. Základní potraviny, které doporučují odborníci na výživu

Velikonoční svátky jsou pro mnohé časem požitkářství. Pokud jste si letos dopřáli příliš mnoho dobrot, možná budete potřebovat detox, říkají odborníci na výživu.

Nakrájená zelenina vhodná pro detoxikaci FOTO: Pixibay

Naše tělo se denně přirozeně detoxikuje a klíčem k tomu, abychom mu pomohli s detoxikací, je poskytnout mu širokou škálu potravin, které obsahují sloučeniny podporující detoxikační procesy, uvádí portál homebeautiful.com.au.

Zde je několik klíčových potravin a složek, které byste podle odborníků na výživu měli nabídnout svému tělu, abyste podpořili zdravou detoxikaci:

-Voda je potřebná pro podporu trávicího systému a stabilizaci chuti k jídlu. Vodu pijte pravidelně po celý den a přidejte do ní čerstvou okurku, mátu a jahody, aby vám lépe chutnala.

-Vhodné je dát si pauzu od alkoholu. Nahraďte ho zdravými alternativami, jako je kombucha nebo minerální voda s čerstvým ovocem a bylinkami.

-Každé jídlo doplňte zdrojem vlákniny: zdravá střeva jsou nezbytná pro vylučování odpadních látek.

-Zkuste oves k snídani, sladké brambory k obědu a rýži k večeři.

-Ochutnejte čerstvé ovoce, konopná semínka a zeleninu s omáčkou z hummusu.

-Dávejte cizrnu, čočku, fazole do salátů nebo dušené zeleniny.

-Doplňte svůj jídelníček potravinami bohatými na přírodní látky, které podporují zdraví jater, včetně hořké zeleniny (pampeliška, čekanka, řeřicha, rukola), kapustovité zeleniny (brokolice, zelí, růžičková kapusta), červené řepy a kurkumy.

-Z červené řepy lze připravit šťávu, opéct ji a přidat do salátů nebo z ní připravit zálivku.

-Zkuste si jako zdravou přílohu opéct oblíbené kapustovité ořechy.

-Zařaďte hořkou zeleninu do základu salátů nebo ji osmažte přímo na závěr, aby zavadla.

-Používejte kurkumu do koktejlů, salátových zálivek, dipů a omáček.

-Každé jídlo doplňujte libovým zdrojem bílkovin: játra fungují na bázi aminokyselin, potřebujeme pravidelně jíst bílkoviny, aby játra mohla vykonávat svou práci.

-Mezi běžné zdroje bílkovin patří maso, vejce, mléčné výrobky, ořechy/semena a luštěniny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Čínské bistro CAI FU JIU JIA

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: