Recept na malé jako v Dedulești, Black Hill. Teprve tato kombinace ingrediencí mu dodá dokonalou chuť.

„Recept na mici (jako v Dedulešti): jeden kilogram mletého vepřového masa, 250 gramů skopového loje. Malá lžička sody bikarbony, 10 stroužků česneku jemně nasekaných nebo prolisovaných, mletý jalovec a tymián, pepř, několik lžic masové šťávy, sůl podle chuti. Maso spolu se sádlem dvakrát nakrájíme na kousky. Přidáme sůl, koření, prolisovaný česnek, masovou šťávu a sodu bikarbonu a vše hněteme ručně 15 minut, přičemž postupně přidáváme 2 lžíce vody. Po dobrém prohnětení by již mělo být jako pasta. Mísu s uhněteným masem uchovávejte 5-6 hodin na ledu (tj. v lednici). Když se chystáme smažit, lžící odebíráme stejné množství mletého masa a rukou namočenou ve vodě tvoříme válečky nudlí. Před jejich položením na gril dobře očistíme rozpálený gril kouskem ovčího loje.

Kolik mletého masa smíte sníst při jednom jídle a co se stane, když toto množství překročíte. Co říkají odborníci na výživu

Několik tajemství o mici: 1. Specifickou chuť mici od maminky dodává česnek, podrážky a skopové maso!!! (smíchané s vepřovým, méně s hovězím) 2. Micek má v sobě více než 100 g hovězího masa. Aby se mici na grilu nepřichytily, aby byly moustoso a po upečení se kromě toho, že potřebují hydrogenuhličitan, musí pasta rozšlehat a postupně se přidává voda nebo polévková šťáva. Šleháním mleté pasty (často i s dindou) se do ní dostane mnohem více vody než pouhým rozmícháním (překvapivě i dva hrnky vody na jeden a půl kg masa). To je nejdůležitější tajemství micel. Jezte je horké, jinak jsou kašovité. Nejlepší je to s pivem,“ vysvětluje bývalý šéfkuchař grilu na fóru pro gastronomické nadšence.

Cuketové karbanátky. Co přidat pro chuť a křupavou strukturu

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Čínské bistro CAI FU JIU JIA

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: