Váš trávicí systém bude přetížen. Mikroorganismy jsou bohaté na tuky a bílkoviny a jejich konzumace ve velkém množství může zatížit trávicí systém. To může vést k nadýmání, zažívacím potížím nebo dokonce pálení žáhy, píše server ziare.com.
Zvyšuje obsah sodíku v těle. Mikrosol obsahuje značné množství soli, a pokud se jí konzumuje nadměrné množství, může to vést k zadržování vody a zvýšení krevního tlaku.
Mají také vliv na hladinu cholesterolu. Nasycené tuky v malém množství mohou zvyšovat hladinu špatného cholesterolu (LDL) v krvi, což zvyšuje riziko kardiovaskulárních onemocnění.
Ledviny mohou být nadměrně zatěžovány. Ledviny mohou být kvůli vysokému obsahu sodíku a bílkovin přetížené, protože se snaží filtrovat a odstraňovat z těla přebytečné látky.
Častá a vysoká konzumace malého množství navíc může podpořit vysoký příjem kalorií, a zvýšit tak riziko přibírání nadbytečných kilogramů. Jako potravina bohatá na kalorie mohou mikiny významně přispívat k přibývání na váze, zejména pokud nejsou doprovázeny aktivním životním stylem a pravidelnou fyzickou aktivitou. Podle zdroje je pro prevenci těchto nežádoucích účinků nezbytné udržovat rovnováhu mezi stravou a pohybem.