Chačapuri je tradiční gruzínské jídlo, po kterém šílí celý svět. Klasický recept je však poměrně kalorický. V tomto receptu vám poradíme, jak si připravit zdravou verzi chačapuri.
Na přípravu budete potřebovat: 1:
- 4 lžíce mouky;
- 100 g tvrdého sýra;
- 250 g tvarohu;
- 4 vejce;
- sůl podle chuti.
Smíchejte tvaroh se 2 vejci. Přidejte sůl.
Poté přidejte mouku a polovinu nastrouhaného sýra. Dobře promíchejte.
Těsto rozdělte na několik dílů a z každého vytvarujte lodičku. Položte je na plech vyložený pečicím pergamenem.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a vložte lodičky na 20-25 minut.
Poté posypeme kachapuri zbylým sýrem a do středu přidáme žloutek. Pošleme je do trouby na dalších 5-10 minut. Dobrou chuť!